صفحه اصلی پرسش و پاسخ پشتیبانی تماس با ما
صفحه نخست  » گزارش تخصصی  »  گزارش تخصصی راههایی برای ایجاد انگیزه ی خواندن و یادگیری درس تاریخ

گزارش تخصصی راههایی برای ایجاد انگیزه ی خواندن و یادگیری درس تاریخ

دانلود گزارش تخصصی راههایی برای ایجاد انگیزه ی خواندن و یادگیری درس تاریخ

دانلود گزارش تخصصی راههایی برای ایجاد انگیزه ی خواندن و یادگیری درس تاریخ
چکیده:
تاریخ یکی از بهترین و مهمترین منابع تعلیم و تربیت است.نظام تربیتی کشورها بر درونی شدن ارزشهای انسانی از قبیل عدالت طلبی-میهن دوستی-سخت کوشی-علم آموزی و درست کرداری تاکید دارند.مطالعه منابع تاریخی نظیر سفر نامه ها –خاطرات-زندگی نامه ها-کتابهای مقدس و…….هر کدام حاوی نکته هائی از سجایای والای انسانی هستند که موجب بهره مندی فرا گیران از اندرزهای اخلاقی میگردند{این منابع به دلیل ارتباط مستقیم و موثری که با زندگی واقعی و شخصیت های حقیقی دارندآموزه های عملی را عرضه میکنند و به دلیل باور پذیری اثر یخشی بیشتری در انتقال صفات انسانی دارند}آشنایی با گذشته پر افتخار احساس مباهات و تمایل به پیشرفت را در دل نو جوانان و جوانان بیدار میکند و به ایشان انگیزه و اعتماد به نفس میبخشد از طرفی تاریخ به آنان یادآوری میکند که ساختار قدرت همواره در تغییر است.

مقدمه:
تاریخ هر ملتی، نمادی از هویت آنان است که در شکل‌گیری شخصیت و هویت جوانانش، نقش اساسی خواهد داشت. تاریخ یکی از مهم‌ترین و بهترین مآخذ تعلیم و تربیت برای انسان‌هاست و همانطور که گفته شده «هیچ قسمتی از فرهنگ یک جامعه به اندازهی تاریخ در هویت بخشی مؤثر نیست».
این مسئله تنها با آموزش درست تاریخ میسر می‌شود. و در این راه باید دانش‌آموزان را به گونه‌ای جذب درس تاریخ و فلسفهی حاکم بر آن کرد که بعد از پایان درس، آنان خود به دنبال چرایی مسائل بروند و به غور و تحقیق در امور بپردازند.
در ارائهی درس تاریخ، چه به صورت سنتی و یا شکل نوین آن، باید روحیهی کنجکاوی، حقیقت‌جویی و دنبال کردن دلایل، علت‌ها و نتایج تاریخی و نقش آن‌ها را در زندگی حال و آیندهی دانش‌آموزان ایجاد کنیم؛ و کاربرد تاریخ برای حال و آینده را واقعاً در روح و جان آن‌ها و کسانیکه تاریخ را تنها حدیث گذشتگان (مردگان) می‌پندارند، به صورت علمی و کاربردی تقویت کنیم.
«آنچه انسان امروز از تاریخ می‌تواند آموخت شناخت خویش است شناخت معنی حیات خویش در واقع…تاریخ تنها محدود به دنیای حاضر- زمان جاری- هم نیست؛ با دنیای گذشته و با آنچه در آینده خواهد بود نیز پیوند اتصال دارد. و …» ۲
درس تاریخ در طی سالهای اخیر شاید برای اولین بار با رویکرد روشمداری و پیوند دادن مباحث تاریخ با زندگی روزمرهی دانش‌آموزان، با طرح مباحث متفاوت و متنوع جهت بیان جایگاه و نقش زندگی تاریخی انسان‌ها در رویکرد پژوهش در تاریخ و ارتباط تاریخ با علوم دیگر تدوین و تألیف شده است. که می‌توان این امر را نوید بخش تحولی در چگونگی تنظیم کتب درسی بحساب آورد.

فهرست
چکیده: ۲
مقدمه: ۳
بیان مساله: ۴
الف: عوامل مرتبط با کتاب درسی ۵
ب: علل مرتبط با دبیران تاریخ ۶
۳- اقدام راه حل پیشنهادی ۷
بیان محدودیت‌ها ۱۲
ارائه نتیجه گیری و پیشنهادات ۱۳
منابع ۱۵


تعداد صفحات : 15 | فرمت فایل : WORD

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود